Det skal du tjekke op på inden rejsen

Det skal du tjekke op på inden rejsen

Ferien er bestilt, og nu kan I glæde jer til en dejlig afslappende oplevelse. Der er ikke noget bedre end en dejlig og afslappende ferie med familien i eksotiske omgivelser. Inden I drager af sted på en mindeværdig ferie, kan det være en god idé at få styr på de praktiske ting.

Det kan for eksempel være en god idé at tjekke, om data på din mobil dækker jeres feriedestination. Desuden kan det være en god idé at tjekke op på valutakurserne, inden I rejser.

Har du dækning på rejsen

Det kan være en god idé at vide, om du kan bruge data på din mobil uden at skulle betale ekstra. De fleste mobilabonnementer dækker alle lande i Europa. Rejser du udenfor Europa, skal du dog som oftest betale et ekstra beløb for at bruge data i udlandet. Hvis du har Oister, kan du tjekke et Oister dækningskort for at finde ud af, om din destination er dækket ind. På den måde ender du ikke med en overraskende regning, når du kommer hjem fra ferien med familien.

Mobilen kan bruges til mange andre ting end at tjekke mails fra arbejdet af. Du kan bruge kortet på mobilen, så I kan finde hen til bestemte seværdigheder. Det kan være med til at spare tid, så I ikke hele tiden farer vild.

Du kan også bruge mobilen til at oversætte, så du kan snakke med de lokale. Det kan være, at du skal kommunikere med de lokale på et marked. Her kan mobilen hurtigt oversætte for dig, så de lokale nemmere kan forstå dig.

Hold styr på valutakurserne

Inden du rejser af sted med familien, kan det være godt at tjekke op på valutakurserne. På den måde ved du, hvad varerne egentlig koster i det pågældende land. Dette gør også, at du ikke kommer hjem og bliver overrasket over, hvor mange penge du egentlig har brugt på ferien. Tjek valuta kurserne, så du har styr på priserne på din feriedestination.

Hvis du rejser rundt i Europa, er det ofte nemt at omregne euroen til danske kroner. De fleste danskere ved nemlig, at 1 euro cirka svarer til 7,5 kr. Det kan dog være sværere, hvis du rejser til destinationer, som ikke bruger euroen. Her er det vigtigt at tjekke op på valutakurserne, så du nemmere kan bedømme, om en vare er billig eller dyr. Når du har styr på valutakurserne, er du klar til at udforske verden.

Skriv et svar