2 Alpelande som er værd at besøge på ski

2 Alpelande som er værd at besøge på ski

Når man kigger efter skiferie som dansker kan man ikke få pister nok. I de fleste tilfælde vil man ikke komme til at prøve alle pisterne, men det er værd at kigge mod større områder hvor man altså kan komme til at prøve flere pister. Val Thorens også kendt som de 3 dale råder over 600 km pister og er dermed Frankrigs største skiområde. Østrig som de fleste danskere tager til på skiferie har Ski Amade som er en masse mindre områder som er lagt sammen, som ligger i samme dal – her får du lidt over 700 km pister, og det er altså Østrigs største pistekort.

Østrig danskernes favorit

Drager man til Østrig, så kan man flyve til Munchen som mange danskere gør og lejer en bil for billige penge og derefter køre til destinationen i Østrig. Ellers flyver folk som regel til Salzburg. Ellers er det den lange tur i bil eller bus, hvor der er omkring 1200-1400 km alt efter hvilken destination man tager til.

De mest kendte områder som vi besøger er Wagrain – Det er 100% sikkert at hvis du tager her til i uge 5-6-7 eller 8, så kommer du til at høre danske stemmer, enten i liften eller på afterski ved grafenberg liften.

Østrig er kendt for deres weinersnitzler og afterski, der er dans på bordene, jagerbombs og groose beer i lange baner. Derudover er der sikker fest i skibukser med seler og skiundertøj. Rigtig alpemusik i form af gode noder som man kan skråle med på til afterskifesten.

Frankrig med gode højdemeter

I Frankrig er der højdemeter hvor man i de kendte skiområder kommer op i over 3000 meters højde. Det betyder altså også at sæsonen på ski starter mange steder i slutningen af november eller første uge i december og går frem til efter påsken.

Osten er en sikker vinder når man er i Frankrig, og du finder ikke en alpeby hvor der ikke bliver solgt noget virkelig kvalitetsost.

Frankrig har kendte skisportssteder som Val Thorens også kendt som de tre dale, derudover er der Tigens som ligger sammen med Val Claret og Tignes, Paradiski som gælder Les Arcs og La Plagne. Les Sybelles er for dig som gerne vil have et billigere alternativ til skiferien, områder byder på ski in – ski out, samt plus 300 km pister.

På de største destinationer og mest kendte Val Thorens, Val d’ Isere og Alpe d’ Huez har alle de til fælles at de har en La Folie Douce som er en afterskibar som ligger oppe på bjerget. På La Folie Douce, har der været flere danske DJ’s som Morten Breum, Kongsted og mange udenlandske DJ’s, som ligger turen forbi når de drager afsted på skiferie.

 

Skriv et svar