Staycation er det nye sort

Staycation er det nye sort

I 2018 udkom Dansk Kyst og Naturturisme med en undersøgelse lavet i samarbejde med VisitDenmark. De fandt frem til, at 62 procent af danskerne i 2017 holdt en eller flere af deres ferier hjemme i Danmark. Sammenlignende de med 2016, fandt de en stigning på seks procent, blot over ét år. Analysen fremviste også, at Danmark er vores foretrukne feriedestination, stærkt efterfulgt af vores nabo Tyskland og dernæst Spanien.

Analysen viser også, at grundene til, at vi danskere vil blive hjemme over sommeren, er at vi vil opleve den danske natur, og at vi vil være langs den danske kyst. Samtidig vil vi også gerne være sammen med vores familie og venner, eksempelvis ved at leje et sommerhus.

I 2019 spurgte avisen Politiken en turismeforsker, hvorfor det er ved at blive en trend at blive hjemme. Hun forklarede det blandt andet med de nye engelske gloser der er dukket op: Staycation og Nearcation. Altså ord der kombinerer ordet Vacation med Stay og Near, altså det at blive hjemme. Tage på ferie herhjemme eller blot nøjes med dagsture.

Samtidig er vi blevet mere klimabevidste, og vi godt, at det gode liv er herhjemme frem for ude i verden. Sommerferie er ved at blive mere fokuseret på at hvile, hvile i sig selv og slappe af, frem for at opleve et sandt turismehelvede i udlandet. Det handler nemlig om at have ferie, ikke at stresse. Vi skal slappe af, og vi skal gøre noget mere for miljøet. Derfor ses trenden om at blive hjemme i Danmark, og undersøge hvad Danmark har at byde på. Overvej derfor gerne, om du ikke skal prøve at holde ferie i Danmark næste gang i et hyggeligt sommerhus med pool ved den danske vestkyst.

Staycation er det nye sort, og det er ikke så mærkeligt. Mange tror, at det betyder at man skal blive hjemme i sit hus eller sin lejlighed, men det er faktisk ikke tilfælde. Det betyder simpelthen bare, at man ikke skal rejse. At tage på hotel i egen by er staycation, at låne nogen andres lejlighed eller leje et sommerhus, det er også staycation.

Vi leder også hele tiden efter mere klimavenlige måder at feriere på, og at blive hjemme og indenfor landets grænser, er helt klart en positiv udvikling. Nu kan vi nemmere få tilgang til nye oplevelser lige udenfor døren, og vi er efterhånden blevet så vant til at rejse, at vi overser de fantastiske muligheder der er herhjemme.

Det er jo ingen grund til at gå over bækken efter vand, og det kan godt føles lidt sådan, når vi tager til udlandet for at se noget for femte eller sjette gang, men aldrig har været i Jylland. Der er stadig mange ting at opleve i Danmark, som man kan bruge sin ferie på og få minder for livet.

Skriv et svar