Tag på cykelferie med en gravel bike

Tag på cykelferie med en gravel bike

Cykelferien er en populær måde at rejse på i dag. Mange danskere holder meget af at cykle til hverdag og i fritiden, så hvorfor ikke også tage på ferie med cyklen? På cykelferie, er man enten på cyklen hele tiden, eller også medbringer man cyklen på bilen, for så at cykle omkring dér hvor man holder til. På cyklen har du større frihed til at udforske forskellige områder, og du kan komme steder hen der ellers ikke er tilgængelige i bil. Til cykelferien er gravel bikes et særligt populært valg, da disse cykler kan benyttes overalt. Gravel bikes ligner racercykler, men er med brede dæk, bredere styr, affjedret stel og en komfortabel geometri. Alle kan derfor benytte cyklen, og man kan holde ud at cykle på den i lang tid ad gangen uden ubehag. Mange gravel bikes kan desuden udstyres med tasker, bagagebærere og andre vedhæng, så du kan medbringe al din bagage på cyklen.

 

En gravel bike ligner udadtil en racercykel. Men særligt de bredere dæk giver cyklen nogle helt andre egenskaber. Dækkene er nemlig samtidig mønstrede, så de både er mere komfortable, og samtidig tillader dig at køre på grusstier, og endda også på enkelte mountainbikespor. Cyklerne er samtidig både lette og sikrer at du kan træde effektivt, og dermed få god fart på. Gravel bikes er derfor optimale når du gerne vil tilbagelægge store afstande, men samtidig føle dig godt tilpas på cyklen. Samtidig har du jo altså mulighed for at køre lige netop dér hvor du har lyst, og du behøver ikke lade dig begrænse af terrænet eller underlaget.

 

Mange gravel bikes er udstyret med et stel, hvor du finder et væld af forskellige monteringsmuligheder. De fleste racercykler kan ikke monteres med noget udstyr, men det er heldigvis en helt anden sag på gravel bikes. Her er der beslag til komponenter som skærme, bagegebærer og et væld af forskellige cykeltasker. Cyklen kan faktisk bære stort set alt hvad du kan forestille dig, så længe det er pakket ordentligt. Der findes i denne sammenhæng et væld af forskellige tasker til forskellige monteringer og indhold, så du kan finde lige netop det setup der matcher dine behov.

 

Med en gravel bike bliver cykelferien en sand fornøjelse. Cyklerne kan bruges som det primære transportmiddel, eller medbringes i en bil eller på en autocamper. De kan desuden fås i mange forskellige prisniveauer, så der også er noget for enhver smag. Her er modeller der kun koster et par tusind kroner, til modeller der også ligger i den dyrere ende, hvis du virkelig vil have den fulde gravel oplevelse. Cyklerne er fra start sjældent udstyret med noget udstyr, så du helt selv kan sammensætte den pakke der matcher lige netop dine behov.

 

Du kan finde gravel bikes til cykelferien hos forhandlere over hele landet. Hvis du ikke før har prøvet kræfter med gravel eller race, er det en fin idé at besøge en stor butik, hvor du har mulighed for både at se og prøve en masse forskellige modeller. Her kan du også få hjælp af personalet til at vælge den helt rigtige model og udstyr.

Skriv et svar