Tag til New York og oplev de smukkeste og skønneste seværdigheder

Tag til New York og oplev de smukkeste og skønneste seværdigheder

Husk dit kamera – for det er virkelig nogle gode minder som du får med hjem med alle de seværdigheder i New York som du kan få lov til at opleve.

Hvis du stadig mangler at spare penge op til din tur – så er et godt råd, at lave en opsparing til netop denne tur. For det er ikke billigt at tage til new york – men du kan sagtens med lidt hjælp, få råd til at se alt det du gerne vil se. F.eks. kan du inden du tager afsted holde et loppemarked og sælge ud, for så kan du få købt en masse nyt på din tur og tage det med hjem og oveni – få en masse gode minder med dig hjem. Noget du ikke må gå glip af – er særligt kulturen og de museums der er i New York.

Du kan f.eks. besøge museet Museum of Modern Art, der i dag bare kaldes MoMa, og som er New Yorks museum for moderne kunst. Det er ikke bare kunst du kan opleve – det er meget særligt kunstsamlinger af kunst fra Monet og van Gogh til Warhol og Picasso. Derudover kan du også finde mere alternative ”kunstretninger” som design, arkitektur, foto og film kan ses på MoMa. Endelig er der også en række skiftende særudstillinger. MoMa har også en anden overraskelse med sig – for du kan faktisk opleve dansk design i flere afskygninger. Der er en række danske produkter udstillet. Men endnu mere udpræget er det i museets caféer og restauranter, hvor du kan sidde i danske møbler og spise med dansk bestik. Så der er lidt at være stolt af.

Når du er færdig på museet – syntes jeg klart, at du bør tage en tur til Central Park som ligger midt i New York (i et af USA’s mest befolkede områder) og her finder du det store, grønne område Central Park. Parken kaldes for naturlig og for “Manhattans grønne lunge” af newyorkerne. Det er nemlig sted – et fristed, som man ikke ser så meget til, i en så travl by som New York.

Mulighederne er mange i byen. I kan holde picnic på en af de mange kæmpe plæner, så er der to skøjtebaner, flere musikscener, et friluftsteater, et slot og en zoologisk have. Hvis du også elsker at dyrke sport, findes der også områder til bl.a. baseball og volleyball. Og for børnene er der hele 21 legepladser i parken.

I kommer altså ikke til at kede jer i Central Park – og naturen er helt gratis i en by, der ellers ikke ligefrem er blandt de billigste i verden.