En rejse til Grønland vil være det hele værd

En rejse til Grønland vil være det hele værd

Grønland – verdens største ø og en del af Kongeriget Danmark. Et fantastisk selvstændigt styre som har en masse, at byde på. Grønland er enorm. Arealet af Grønland er 2.166.000 km² – til sammenligning har Danmark blot et areal på 42.933 km². Det vil altså sige, at Grønland er over 50 gange så stor som Danmark.

 

I Danmark bor der omkring 5.8 millioner mennesker mens der i Grønland bor under 57.000 mennesker. Så for, at sætte det groft op, så har Danmark en befolkning der er 100 gange større end Grønlands, men er 50 gange så småt.

 

Hvad kan man opleve i Grønland?

Der er utallige oplevelser i Grønland og vi vil gennemgå nogle af dem i denne artikel. Grønland har nemlig fantastisk mange ting, at byde på – og nogle ting vil du ikke være i stand til, at opleve andre steder end i Grønland.

 

Dykning. Man kan dykke i Grønland. Oplev Grønland fra vandet. Dykning i Grønland er såkaldt koldtvandsdykning hvor du vil opleve, at se skibsvrag, isfjelde og planteliv – hvem ved – måske ser du en hval på vejen.

 

Dyrelivet. Kom på guidede ture gennem Grønlands dyreliv. Du kan tage på fuglekiggeri, se på fisk, lede efter sæler, se isbjørne, havørne og mange andre dyr.

 

Klatring. Hvad siger du til, at klatre i Grønlands bjerge og klitter? En oplevelse som denne vil tage pusten fra dig – dog forhåbentlig ikke på bjergets top.

 

Hundeslædekørsel. Hvad med en tur over isen på en hundeslæde? En oplevelse for livet. I Grønland kan du komme på guidede ture over isen med hundeslæde. En oplevelse man sent vil glemme.

 

Snescooterkørsel. En tur i sneen med en snescooter lyder både spændende og sjovt. Det er en mulighed i Grønland.

 

Udover ovenstående muligheder, så er der også mulighed for hvalsafari, cykling, bjergbestigning, turistflyvning og vandring. Grønland er en helt unik ø med unikke muligheder. Hvis man er heldig kan man opleve det smukke nordlys. Energien og Grønland i det hele taget et en unik kultur som bør opleves af – som min minimum – enhver dansker.

 

Langt de fleste der bor I Grønland kan dansk – så det er ikke fordi du skal til, at lære Grønlandsk.

 

På den mindre positive side, så er det sådan, at Grønland generelt set er noget dyrere end Danmark. Leveomkostningerne er overstiger de danske leveomkostninger ret markant. Til gengæld har de en fantastisk natur og et fantastisk miljø året rundt.

 

At flyve til Grønland koster normalt over 3.000 kroner for en éngangsbillet til Grønland. Flyveturen tager omkring 4,5 timer – men fortvivl ej – du kan altid tage et spil kortspil (evt. hjerterfri) i flyet.

 

Tidsforskellen mellem Danmark og Grønland er omtrent 4 timer, så det vil sige, at når du flyver fra Danmark f.eks klokken 10.00, så vil du lande i Grønland klokken ca. 10.30 idét, at tidsforskellen er så forskellig.