De forbigåede ø-perler Kefalonia og Sardiªnien

De forbigåede ø-perler Kefalonia og Sardiªnien

Drages du af dramatisk natur, økultur og svømmeture i krystalklart vand – så er en tur til Kefalonia eller Sardinien klart en ferierejse værd.

Begge øer ligger i Middelhavet og er nemme at komme til med fly eller færge. Uanset om du vælger den græske eller den italienske ø, er der garanti for idyllisk middelhavsstemning, imødekommende øboere og indbydende strande.

Græsk blomsterliv

Kefalonia (eller Kefallinia) er den største ø i Det Ioniske Hav – og blandt de største græske øer. Den er tyndt befolket og mindre besøgt end naboøerne Korfu og Zakynthos. Men det gør den ikke mindre interessant. Tværtimod.

Der er gode muligheder for at gå på opdagelse i den vilde natur, og har du en forkærlighed for flora og fauna, så er Kefalonia det helt rigtige sted. Her kan du nemlig finde flere hundrede blomsterarter og ikke mindre end 60 forskellige orkidéarter.

Postkortstrande

Udover at rumme smukke blomsterarter byder Kefalonia på frodig natur, farverige huse og smukke strande. Blandt andet stranden Paralia Myrtos, der har lagt sandkorn til et utal af postkort og både kan nydes med udsigt fra de omkringliggende bjerge og nede ved kysten.

Stranden er omkranset af stejle klipper og for at komme derned, skal man tilbagelægge en tur gennem snoede hårnålesving. Men de svingede veje er det hele værd, og for foden åbner der sig en smuk strand, der bare venter på, at man springer i bølgerne.

Sardisk ø-stemning

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og ligger syd for Korsika. Afstandene rundt på øen er overskuelige, og den frodige natur varierer fra pinjelunde og korkplantager til indbydende sandstrande omkranset af stejle klipper.

Øen emmer af charme, hyggelige byer og isolerede områder, og der er rig mulighed for at koble af og tage et velfortjent hvil på en af øens mange caféer. Indbyggerne er gæstfrie, men pas på med at kalde dem italienere – mange ser gerne Sardinien som en selvstændig stat, betegner sig selv som sardere, og det daglige sprog er sardisk.

Udforsk dyrelivet under overfladen

Havet rundt om Sardinien, er noget af det klareste i Italien, og nogle steder kan bunden ses på mange meters dybde. Det gør det ideelt til at snorkle blandt farvestrålende fisk og koralrev. Og snyd ikke dig selv for en dag på den smukke strand Smeralda.

Til trods for at Sardinien står lidt i skyggen af Sicilien mod syd, så kan der være rift om flybilletterne, og overnatningsstederne bliver hurtigt booket – så vær i god tid, når du skal booke dine billetter.

 

 

Skriv et svar